Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی برای این عرضه اولیه، ۲۰۰ سهم بوده و سقف قیمت آن ۴۱ هزار و ۴۳۰ ریال معادل چهار هزار و صد و چهل و سه تومان تعیین شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی برای این عرضه اولیه، ۲۰۰ سهم بوده و سقف قیمت آن ۴۱ هزار و ۴۳۰ ریال معادل چهار هزار و صد و چهل و سه تومان تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیش بینی استقبال حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری از این عرضه به هر کد حدود ۷۰ سهم تخصیص داده می‌شود، بنابراین مبلغ لازم برای شرکت در این عرضه حدود ۲۹۰ هزار تومان برآورد می‌شود. کف قیمت عرضه اولیه این پتروشیمی، ۳۹ هزار و ۳۶۰ ریال معادل سه هزار و نهصد و سی و شش تومان برآورد شده است.

در چند هفته گذشته بازار سهام روند صعودی به خود گرفته و مهمتر از این گذر از اصلاح عمیقی پشت‌سر گذاشته شده، حجم معاملات افزایش پیدا کرده است و سهامداران حقیقی در خرید نماد‌ها مشارکت بیشتری دارند. بنابر همین رویداد مبارک بعد از گذشت بیش از ۵ ماه نخستین عرضه اولیه در چهارشنبه هفته گذشته (چخزر) انجام شد که برای داشتن سهام اختصاص داده شده آن مبلغ اندکی نیاز داشت. در این هفته نیز شاهد دو عرضه اولیه وکبهمن (در فرابورس)، بوعلی (در بورس) نیز هستیم که برخلاف عرضه اولیه پیشین مبلغ بیشتری را نیازمند است.

به گفته صاحب‌نظران بازار سهام، عرضه‌های اولیه در شرایط متعادل بازار می‌تواند به رشد متداوم و منطقی آن کمک شایانی کند. هرچند که امروز بازار سرمایه با افتی مواجه بوده و برخی از فعالان علت آن را نقدکردن سهام برای مشارکت در این عرضه می‌دانند، اما به طور کلی عرضه اولیه‌های مشخص و مطابق برنامه‌های اعلامی می‌تواند کمک شایانی در پیش‌برد بازار سرمایه و همچنین پیش‌بینی سهامداران کند.

* آشنایی با پتروشیمی بوعلی سینا

مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه امام خمینی (ره) قرار دارد. این مجتمع، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی صنایع پتروشیمی ایران است که عملیات اجرایی آن در فروردین ماه ۱۳۸۰ آغاز شد و واحد‌های تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راه اندازی شد.

در حال حاضر واحد‌های فرآیندی این مجتمع ۷ واحد است که لیسنانس واحد‌های آن AXENS فرانسه، KRUPP UHDE آلمان، SINOPEC چین بوده و در حال بهره‌برداری است.

* ۴ جایگاه ویژه مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در منطقه

ویژگی نخست: سومین طرح آروماتیک کشور و بزرگترین تولید کننده محصولات آروماتیک در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) به شمار می‌آید.

ویژگی دوم: حلقه اصلی زنجیره تامین برای صنایع پایین دستی در تولید پلیمر‌ها و شوینده‌ها در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) است.

ویژگی سوم: دسترسی به آب‌های آزاد بین المللی باامکانات صادراتی مناسب در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) دارد.

ویژگی چهارم: دارای مخازن ساحلی و قابلیت انتقال محصولات توسط کشتی با ظرفیت بالا در در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) است.

* چقدر از سهام بوعلی عرضه می‌شود؟

در روز چهارشنبه مورخ ۱۹ آذرماه سال جاری سهام شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به عنوان پانصد و هشتاد و هفتمین شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش محصولات شیمیایی گروه و طبقه تولید مواد شیمیایی پایه به جز کود در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد بوعلی به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد.

ساعت ثبت سفارش از طریق پیام ناظر بازار در تمامی سامانه‌های آنلاین اطلاع رسانی خواهد شد.

در مرحله نخست تعداد ۴۲۰ میلیون سهم معادل ۱۲ درصد از شرکت سهام «بوعلی» برای عموم عرضه می‌شود و ۳ درصد از این سهام هم به صندوق‌های سرمایه‌گذاری تعلق می‌گیرد. در صورت شرایط مناسب بازار ۳ درصد دیگر را هم ظرف دو ماه بعد از عرضه اولیه منتشر می‌شود.

* عرضه اولیه بوعلی چه میزان نقدینگی نیاز دارد؟

طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی برای این عرضه اولیه، ۲۰۰ سهم بوده و سقف قیمت آن ۴۱ هزار و ۴۳۰ ریال معادل چهار هزار و صد و چهل و سه تومان تعیین شده است.

با پیش بینی استقبال حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری از این عرضه به هر کد حدود ۷۰ سهم تخصیص داده می‌شود، بنابراین مبلغ لازم برای شرکت در این عرضه حدود ۲۹۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

کف قیمت عرضه اولیه این پتروشیمی، ۳۹ هزار و ۳۶۰ ریال معادل سه هزار و نهصد و سی و شش تومان برآورد شده است.

مدیر عرضه پتروشیمی بوعلی سینا، کارگزاری خبرگان سهام بوده و عرضه کننده این نماد شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است. به بیان دیگر میتوان گفت که این عرضه اولیه از زیرمجموعه‌های شرکت مذکور به حساب می‌آید.

متعهد خرید این عرضه اولیه شرکت تامین سرمایه سپهر است که سقف تعهد خرید خود را ۵۰ درصد از کل سهام قابل عرضه قرار داده است. به عبارتی اگر استقبال از این سهم به میزان کافی نباشد، این تامین سرمایه تا ۵۰ درصد از میزان سهام عرضه شده را خریداری می‌کند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط سازمان بورس عرضه اولیه پتروشیمی بوعلی سینا چهارشنبه ۱۹ آذرماه به روش ثبت سفارش (بوک بیلدینگ) انجام می‌شود.

* حاشیه سود ناخالص شرکت

فروش ۷ ماهه شرکت به حدود ۵ همت (هزار میلیارد تومان) رسیده و تا پایان سال می‌تواند به ۱۰ همت فروش برسد.

سال ۹۵ برابر ۱۴%

سال ۹۶ برابر ۱۵%

سال ۹۷ برابر ۹%

سال ۹۸ برابر ۱۹%

و نیمه اول امسال نیز برابر ۱۳% بوده است.

میانگین حاشیه سود ناخالص ۵ ساله حدود ۱۴% بوده و عمده سود ناخالص نیز صرف هزینه‌های اداری و عملیاتی می‌شود. عمده سود امسال نیز بابت سود تسعیر ارز است.

* P/E «بوعلی»

در واقع به علت حاشیه سود پایین قیمت عرضه اولیه p/e بالایی نسبت به همگروهی‌ها دارد.

اما از حیث p/s با ۱۰ همت فروش، مارکت کپ عرضه اولیه ۱۴.۵ همت در نظر گرفته شده یعنی ۱.۴۵ که پایینتر از همگروهیهاست.

خوراک مجتمع ۱.۷ میلیون تن نفتا و ۱۳۰ هزار تن بنزین پیرولیز (از امیرکبیر دریافت میکند) است.

محصولات شرکت نیز شامل ریفرمیت (۴۰%)، رش سنگین نفتا (۲۶%)، برش سبک نفتا (۲۱%)، بنزن (۱۰%)، گاز مایع (۳%) است.

میزان فروش ماهانه پتروشیمی بوعلی سینا در تصویر زیر به نمایش گذاشته شده است:

* پتروشیمی دیگری در راه است

در پایان گفتنی است؛ به‌فاصله دو تا سه‌هفته بعد از بوعلی ۱۲ درصد از سهام پتروشیمی اروند نیز عرضه خواهد شد. پتروشیمی اروند غول پی‌وی‌سی کشور و منطقه است.

* مظنه نفت

در جدول زیر نیز آخرین قیمت نفت و نرخ ارز‌های تاثیرگذار به تصویر کشده شده است:

منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازار سرمایه عرضه اولیه بوعلی بورس بازار سهام منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی پتروشیمی بوعلی سینا عرضه اولیه تومان برآورد ریال معادل قیمت عرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور در نشست با فعالان صنعت پتروشیمی روز سه شنبه برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود.

مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

وی ادامه داد: باید طرح‌های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه‌های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع به صورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت‌های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت‌های جدی کشور است، خاطرنشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته‌ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می‌رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی، برق و آب مورد نیاز پتروشیمی‌ها با تکیه بر انرژی‌های تجدید پذیر و همچنین طرح‌های شیرین سازی آب توسط شرکت‌های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهمترین ظرفیت‌های مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه‌های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت‌های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح‌های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی‌ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت‌های پتروشیمی در شاخص‌های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش ۵۲,۶ میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲، اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از ۲۸.۵ درصد برنامه سوم به ۴۰.۶ درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از ۶۷ میلیون تن بین سال‌های ۹۷ تا ۹۹ به ۸۲ میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش ۵۶ طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی ۴۴ درصد و ظرفیت اسمی ۳۵ میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که ۱۰ طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت‌ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد خبر 6099781 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • عسکری: نام استقلال تغییر نخواهد کرد
  • خبر جدید پتروشیمی خلیج فارس درباره تغییر نام استقلال
  • علی عسگری: استقلال، استقلال می‌ماند
  • افزایش حمل ریلی مواد اولیه به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو + عکس
  • بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران آغاز به‌کار کرد
  • بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش پتروشیمی آغاز به کار کرد
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • از اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر بدانید
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس